La pell girada

Tessa-julia-la-pell-girada

Editorial Gregal – novembre 2018

Booktrailer       Reculls de premsa                              Facebook     

Eulàlia creix en l’educació religiosa i tancada de finals del cinquanta. La consciència social se li desvetlla en conèixer a Lola i les barraques de Monte Perdido. La realitat política li arriba als 18 anys de la mà d’en Marcel, qui a més d’obrir-li els ulls a la realitat política, li desperta els sentits. Eulàlia s’afegeix a la lluita per un món millor amb llibertat.

El trencament amb en Marcel la deixa profundament abaltida. L’estimació i la seguretat que li ofereix en Pere la porta a casar-hi i a confiar que oblidarà en Marcel.

L’any 2011 en Marcel mort i l’Eulàlia s’estampa davant el mirall que la mostra tal qual és ara: sense il·lusions, treballant a l’escola d’esma i amb la mentida de la paternitat del seu fill. En Lluc ja té 28 anys i és un dels ponents que participa en les assemblees de l’acampada del moviment dels indignats del 15M.

Però, com afrontar la realitat? Li ho ha de dir la veritat al Lluc, o ha de callar per sempre?

Fragments de l’obra

De fons m’arriba l’harmònica i la veu decidida d’en Bruce Springsteen que em reclama des de «Thunder Road» que no m’amagui, que no malbarati l’estiu de la vida i que encara hi sóc a temps. Canvia les ales per rodes, puja, el cel ens espera, és ara! Aquesta nit la terra promesa serà nostra. No sóc jo; són els meus llavis els que el besen; les meves mans les que li treuen la samarreta per olorar-li el cos i recordar cada solc, i el meu cos el que l’estima amb fúria. He perdut la noció de l’ara i aquí, del seny, de les bones formes, he oblidat qui m’espera per sopar, qui em reclama provar les cortines, qui em pren a la llum, qui em fa agenollar per sotmetre’m, qui em marca el rumb, qui m’emmordassa la passió, qui m’omple de tòpics, qui m’enclota en el grup, qui em fa estimar la meva covardia, qui m’embrolla en la teranyina per alimentar-la de rancor.

Escenaris

 

Presentacions